Παρακαλούμε περιμένετε

Μονοπολάτα - Ληξούρι - Κεφαλλονιά +698 187 9883 info@oikodomi-anakainisi.gr

Κλιματική αλλαγή και οικοδομή - Οικοδομικές Κατασκευές - Ανακαινίσεις Σπιτιών

Κλιματική αλλαγή και οικοδομή

29 Μαρτίου 2021 admin Comments Off

Η κλιματική αλλαγή και οι επιπτώσεις της στο περιβάλλον είχαν σημαντικό αντίκτυπο και στον κατασκευαστικό κλάδο στην Ελλάδα. Καθώς οι θερμοκρασίες συνεχίζουν να αυξάνονται, η ανάγκη για νέα κλιματιστικά στα κτίρια έχει αυξηθεί, οδηγώντας σε μεγαλύτερη ζήτηση ενέργειας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα υψηλότερο ενεργειακό κόστος για τις κατασκευαστικές εταιρείες και τους ιδιοκτήτες, γεγονός που επηρέασε το τελικό αποτέλεσμα. Επιπλέον, ακραία καιρικά φαινόμενα, όπως έντονες βροχοπτώσεις και πλημμύρες, έχουν προκαλέσει ζημιές στα εργοτάξια, οδηγώντας σε καθυστερήσεις και αυξημένο κόστος.

Οι περιβαλλοντικές ανησυχίες είχαν επίσης αντίκτυπο στα υλικά που χρησιμοποιούνται στις κατασκευές στην Ελλάδα. Υπάρχει μια αυξανόμενη εστίαση στη χρήση φιλικών προς το περιβάλλον υλικών σε κατασκευαστικά έργα. Αυτά τα υλικά είναι βιώσιμα και έχουν χαμηλότερο αποτύπωμα άνθρακα από τα παραδοσιακά δομικά υλικά όπως το σκυρόδεμα και ο χάλυβας.

Τέλος, υπάρχει αυξανόμενη έμφαση στις βιώσιμες κατασκευαστικές πρακτικές στην Ελλάδα. Οι κατασκευαστικές εταιρείες εφαρμόζουν μέτρα για τη μείωση των απορριμμάτων και την αύξηση της ενεργειακής απόδοσης στα κτίρια. Αυτό περιλαμβάνει τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας όπως τα ηλιακά πάνελ, την εφαρμογή πράσινων στεγών και τη χρήση τεχνολογιών εξοικονόμησης νερού.

“Υιοθετώντας αυτές τις βιώσιμες πρακτικές, οι κατασκευαστικές εταιρείες στην Ελλάδα όχι μόνο μειώνουν τις περιβαλλοντικές τους επιπτώσεις αλλά εξοικονομούν χρήματα μακροπρόθεσμα μειώνοντας το ενεργειακό κόστος και ελαχιστοποιώντας τα απορρίμματα.”